Tiché víno s jasným slamovožltým odleskom s jemnými tónmi hlohu, akácie, jablka a sladkých mandlí. Elegantné, jemné a uspokojujúce, s dlhým záverom s nádychom balsamica. Vynikajúce k predjedlám, ľahkým prvým chodom z rýb a morských plodov, s kozím syrom, či baklažánom. Vybrané hrozno Arneis z našich najlepších viníc sa po dosiahnutí správnej úrovne zrelosti prepraví do pivnice. Potom nasleduje tradičný proces výroby bieleho vína. Voľne odtekajúca šťava sa fermentuje pri kontrolovaných teplotách v nerezových kadiach s vybranými kvasinkami. Prídavky oxidu siričitého sú udržiavané na nízkej úrovni. Hrozno sa zbiera ručne v auguste a septembri. Víno by sa malo skladovať naležato v chladnom (asi 15 °C) vlhkom prostredí, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. Obsah alkoholu: 13%. Teplota podávania: 10 °C.